Veel scholen kiezen voor technische vaardigheden, omdat het gemakkelijk is om op te pakken. Maar het bouwen en programmeren is slechts de laatste 5% van het technologische ontwikkelingsproces. Het is de uitvoering. Er is veel denken, problemen oplossen, ontwerpen en testen voor nodig voordat het bouwen en programmeren daadwerkelijk kan beginnen.
Daar komt aansluitend bij dat we helemaal niet allemaal een programmeur hoeven te worden. We moeten allemaal leren veterstrikken. Niet allemaal schoenmaker worden.
Download ons gratis eBook ‘Het veterstrikdiploma voor technologie‘ om te leren hoe jij zelf, zonder investeringen, het onderwerp technologie in de klas kan introduceren.
De spanning tussen mens en techniek wordt steeds groter. Als mensen creëren wij dingen die boven onze eigen capaciteit liggen, maar die wel een plek in ons leven moeten krijgen en ons moeten ondersteunen. Dit is een spanningsveld waar jonge mensen mee te maken gaan krijgen. Vertel eens? In hoeverre gaat technologie impact op jouw baan hebben? En hoe behoud jij de menselijke kant waar nodig?
Wel of niet leren programmeren?
Met Robotonderwijs richten we ons op het traject voor het daadwerkelijke bouwen en programmeren. We gaan in op vragen zoals: Hoe ziet mijn leven er straks uit? Wat voor banen zijn er straks? Welke competenties zullen er meer of minder ontwikkeld gaan worden? Wanneer is het verantwoord om taken of handelingen over te laten nemen door technologie en/of robots? Hoe behouden we het menselijke waar het menselijke nodig is? Hoe voorkom ik dat ik ga strijden met en/of tegen technologie?
Geen geld om een van onze experts in te huren? Geen probleem, onderstaand staan allerlei leuke gratis lessen die jij, ook zonder technische kennis, gewoon kan introduceren in de klas.
Gratis lesmateriaal voor in de klas
Het grote robot kennisspel is een online bordspel vol met vragen over robots en technologie. Het kan met 2 tot 4 spelers/teams gespeeld worden en het heeft 3 kennisniveaus. Bij makkelijk is alles multiple choice, gemiddeld is een combinatie tussen multiple choice en open vragen en moeilijk is voornamelijk open vragen.
Het spel is ontwikkeld voor in de klas en werkt daarom niet op mobiele apparaten zoals tablets en/of telefoons.
Lessen over robots en technologie, zonder dat je hier zelf enige technische kennis voor hoeft te hebben. De lessen zijn veelal kant-en-klaar, inclusief een PowerPoint presentatie voor op het digibord en een uitleg voor de onderwijzer.
Keurig achter een contactformulier, waarna het vanuit ons CRM verzonden wordt, omdat we willen dat je het virus-vrij binnen krijgt.
Wij zijn super eigenwijs en ondanks al jullie goede informatie willen we toch écht de kinderen gaan laten programmeren met echte software.